De wereldvoetbalbond FIFA wil in maart volgend jaar een knoop doorhakken over het WK van 2022 in Qatar.

Tijdens de volgende vergadering van het uitvoerend comité op 19 en 20 maart moet worden beslist wanneer het toernooi precies wordt gehouden. Al sinds de toewijzing van het WK aan Qatar in 2010 is daar discussie over.

Aangezien het in de zomer extreem warm is in het Arabische emiraat, wil de FIFA het toernooi verplaatsen naar de wintermaanden.

De associatie van Europese clubs (ECA) pleit voor de maanden mei en juni. Op dit moment onderzoekt een speciale werkgroep wat de beste periode is om het WK te houden.

Voor het komende WK in Rusland staan de data wel al vast. De openingswedstrijd is op donderdag 14 juni 2018, de finale op zondag 15 juli. De Confederations Cup vindt in 2017 plaats van 17 juni tot en met 2 juli.

Onderzoeksrapport

Er is veel te doen over het WK in Qatar. Eerder op vrijdag stemde het uitvoerend comité van de FIFA op een congres in Marrakech unaniem voor publicatie van het onderzoeksrapport van Michael Garcia.

Garcia deed voor de FIFA onderzoek naar de toewijzing van de WK's van 2018 en 2022. Daarbij zou er sprake zijn geweest van corruptie.

Het comité stelde daarbij wel als voorwaarden dat het corruptie-onderzoek naar vijf verdachte individuen afgerond moet worden en het wettelijk mogelijk moet zijn om het rapport te publiceren.

KNVB vindt vrijgeven corruptierapport FIFA 'bemoedigende stap' | Chronologie: De ontwikkelingen rond de WK's van 2018 en 2022