UTRECHT - Het Nederlands elftal heeft vrijdagavond de oefeninterland tegen Liechtenstein met 3-0 gewonnen. Doelpunten werden gescoord door Van Bommel, Ooijer en Landzaat. Na de schamele overwinning staat Marco van Basten voor de opgave om binnen vijf dagen een ploeg te formeren die weerstand kan bieden aan Tsjechië.

Bekijk video reactie Sneijder: Modem/ Breedband

Oranje kon het publiek in de verbouwde Galgenwaard tegen de nummer 154 van de FIFA-ranglijst niet bekoren. Van Bommel zorgde in de 23e minuut op aangeven van Van den Bergh voor de enige treffer voor rust. Het was een van de weinige geslaagde acties van de in de Galgenwaard luide bejubelde speler van FC Utrecht. Denneboom zorgde op de rechterflank voor nog minder gevaar dan Van den Bergh op links.

Davids, Van Bommel, Makaay, Van den Bergh, Denneboom en Van der Sar kregen na de eerste helft rust. John, Van der Vaart, Landzaat, Van Hooijdonk, Kuijt en Stekelenburg presteerden weinig beter dan hun voorgangers. Op aangeven van Kuijt zorgde Ooijer in de 56e minuut voor de tweede Nederlandse treffer.

Sprankje hoop

De verdediger ontnam Liechtenstein het laatste sprankje hoop op de derde overwinning sinds 1982. Landzaat bepaalde uiteindelijk nog de eindstand op 3-0. Nog minder dan de uitslag bood het geboden spel van Nederland weinig hoop voor de nakende ontmoeting met Tsjechië.

Van Basten liet in de twee oefeninterlands onder zijn leiding maar liefst acht spelers debuteren. John, Kromkamp, Van den Bergh en Castelen speelden in Zweden al voor het eerst in Oranje. Bouhlarouz, Denneboom, Kuijt en Stekelenburg zullen de interland tegen Liechtenstein in de Galgenwaard nooit meer vergeten.