FC Groningen heeft de strijd om Albert Rusnak gewonnen. De Slowaak, die de eerste seizoenshelft op huurbasis voor SC Cambuur speelde, komt over van Manchester City en tekent voor 3,5 jaar in de Euroborg.

Dat meldt FC Groningen donderdag op de clubsite. Rusnak staat vanaf 1 januari onder contract bij de nummer acht van de eredivisie.

De jeugdinternational maakte dit seizoen indruk in Leeuwarden, maar de huurovereenkomst met Cambuur was maar voor een halfjaar. Manchester City wilde Rusnak verkopen, omdat zijn contract aan het einde van het seizoen afloopt. Hoeveel de Groningers betalen voor de middenvelder is niet bekendgemaakt.

Cambuur-coach Henk de Jong meldde zaterdag na het duel met Go Ahead Eagles al dat hij zijn 20-jarige smaakmaker ging verliezen aan FC Groningen. De middenvelder zelf zei toen nog van niets te weten.

Rusnak kwam in 2010 naar de jeugdopleiding van City, maar speelde nooit in het eerste. Toen hij kortstondig werd verhuurd aan Oldham Athletic en Birmingham City kwam hij tot een handvol wedstrijden, maar het afgelopen halfjaar in Leeuwarden was zijn eerste periode als basisspeler.

In zestien wedstrijden scoorde Rusnak vier keer en was hij goed voor twee assists.