Het Argentijnse San Lorenzo heeft zich woensdagavond geplaatst voor de finale van het WK voor clubteams. Romeo Castelen kon niet met een troostprijsje afscheid nemen van het toernooi in Marokko.

San Lorenzo bedwong Auckland City in de halve eindstrijd pas in de verlenging: 2-1. De Argentijnen mogen nu zaterdag in de finale aantreden tegen Real Madrid.

De Zuid-Amerikaanse kampioen kwam tegen de Nieuw-Zeelanders in blessuretijd van de eerste helft op voorsprong. De felicitaties waren voor Pablo Barrientos, die dit seizoen is teruggekeerd bij de club na Europese avonturen bij FC Moskou en Catania met tussendoor een paar jaar Estudiantes.

Angel Berlanga, Spanjaard in Nieuw-Zeelandse dienst, herstelde het evenwicht halverwege de tweede helft. Dat was een verrassing en vooral te danken aan de voorbeeldige vechtlust. In de 93e minuut besliste invaller Mauro Matos het duel alsnog in het voordeel van San Lorenzo.

Castelen

Oud-Feyenoorder Castelen, die dit seizoen RKC Waalwijk inruilde voor Western Sydney Wanderers, opende woensdagavond in de strijd om de vijfde plaats de score tegen ES Sétif al na vijf minuten.

Vervolgens moest hij lijdzaam toezien dat de Algerijnen, mede door een eigen doelpunt van Daniel Mullen, het initiatief overnamen en met 2-1 vóórkwamen.

Vitor Saba maakte vlak voor tijd een strafschoppenserie noodzakelijk. Daarin miste Sétif driemaal, Sydney vier keer. Castelen keek toe.