NEW YORK - André Agassi is tijdloos op de tennisbaan. De 34-jarige Amerikaan piekert er niet over na zijn 19e US Open met pensioen te gaan. "Laat dit een signaal zijn: ik overweeg niet mijn carrière te beëindigen na uitschakeling op de US Open."

De achtvoudig grandslamwinnaar ontzenuwde daarmee alle geruchten over zijn naderende afscheid. Hij erkende soms een tikkeltje eenzaam te zijn op de Tour. Generatiegenoten als Jim Courier, Pete Sampras en Michael Chang hingen de tennisschoenen aan de waslijn. Todd Martin, Wayne Ferreira, beiden twee jaar jonger, zeiden goodbye tot de ATP Tour in de voorbije dagen.

Blessure

Agassi drong op Flushing Meadows door tot de laatste 32 door winst op het jonge Duitse talent Mayer, 7-5 2-6 6-2 1-0. In de vierde set gaf Mayer op met een dijbeenblessure. Tommy Haas uit Hamburg haalde vrijdag de als twaalfde geplaatste Fransman Grosjean onderuit, 6-4 6-4 1-6 6-1.

Olympisch kampioen Nicolas Massu verliet tierend en scheldend Flushing Meadows. Hij verloor in de tweede ronde in een marathon van 5 uur en 10 minuten van de Armeniër Sargis Sargsian: 7-6 4-6 6-3 6-7 4-6. De Chileen vond zichzelf belabberd spelen maar de umpire Carlos Ramos vond hij abominabel slecht. Die gaf hem drie waarschuwingen. "De eerste twee, een waarschuwing en een strafpunt, waren oké, maar de derde leek nergens op."

Woedend

Massu verloor de eerste game van de vijfde set aan Sargsian op beslissing van de umpire, nadat hij woedend met zijn racket had gegooid aan het eind van de vierde set. Op 6-5 in de tiebreak verzuimde de Chileentoe te slaan op matchpoint. Zijn Armeense tegenstander knokte terug en won de vierde set. Massu smeet woedend zijn racket op de grond.

Zijn straf was verlies van de eerste game van de vijfde set. Hoewel hij onmiddellijk de opslagbeurt van Sargsian brak, verloor de tweevoudig olympisch kampioen (enkel- en dubbelspel) de vijfde set en de partij. De 310 minuten lange strijd was de op een na langste uit de geschiedenis van het US Open.

Mauresmo

Bij de vrouwen bereikte Amelie Mauresmo als eerste de laatste zestien. De als tweede geplaatste Française blies in 57 minuten de Venezolaanse Vento van de baan, 6-0 6-2. Ze werd op de voet gevolgd door Ai Sugiyama. De Japanse, twaalfde geplaatst, had geen kind aan de Spaanse Hernandez, 6-1 6-3.