John de Wolf voelde zijn gedwongen vertrek bij Sparta Rotterdam al even aankomen. De interim-trainer baalt, maar wil niet natrappen.

De Wolf en Peter van den Berg, die na het ontslag van trainer Gert Kruys eind vorige maand een tijdelijk trainersduo vormen bij de huidige nummer zeven van de eerste divisie, hoorden maandagavond dat Sparta hen vanaf de winterstop niet meer nodig heeft.

De nieuwe trainer Alex Pastoor kiest voor andere assistenten. "Daar hield ik al rekening mee", reageert de 52-jarige De Wolf tegen NU.nl. "Nadat Gert ontslagen werd, gingen er al geruchten dat wij ook zouden moeten vertrekken. Tegen beter weten in hoopte ik dat dit niet klopte."

Met het duo De Wolf/Van den Berg was afgesproken dat ze in elk geval tot de winterstop voor de groep staan. "Dan zouden we gaan evalueren. Maar toen de aanstelling van Pastoor maandag werd bekendgemaakt, vonden Peter en ik het tijd om het bestuur om duidelijkheid te vragen."

Beenhakker

De voormalige Oranje-international benadrukt dat hij Pastoor niets kwalijk neemt. "Misschien is hij wel een prima trainer voor Sparta. Ik had alleen gehoopt dat hij mij er graag bij wilde hebben."

De gang van zaken vindt hij wel wat vreemd. "Het lijkt mij dat je als club de nieuwe trainer eerst aan tafel zet met de assistenten die er al zijn, om te zien of er een klik is. Sparta heeft anders besloten. Tja, Leo Beenhakker is de enige in het bestuur met een voetbalverleden. Dat zegt ook wel wat."

Nu gooit Sparta in de ogen van De Wolf, die pas anderhalf jaar geleden terugkeerde bij de club waarvoor hij ook debuteerde als profvoetballer, de nodige expertise weg.

"Volgens mij ben ik de ideale assistent voor Sparta. Ik weet hoe de hazen lopen binnen de club en lig goed bij de spelers. Of ik dat ook tegen het bestuur gezegd heb? Nee, ik ga niet bedelen om een baantje. Maar jammer is het wel, Sparta blijft een mooie club. Helaas loopt het vaker zo in de voetballerij. Nu ben ik een keer aan de beurt."

Zonder nederlaag

De Wolf en Van den Berg leiden Sparta nog wel in de laatste wedstrijd voor de winterstop, zaterdag tegen FC Eindhoven. Het duo is van mening dat per direct opstappen niet fair zou zijn richting de selectie.

"We konden twee dingen doen: de club het laten uitzoeken, of het gewoon afmaken. Peter en ik willen de spelers niet laten vallen. Dan zouden zij voor die ene wedstrijd wéér een andere trainer voor de groep krijgen. Bovendien zijn we in de drie competitieduels met ons aan het roer nog zonder nederlaag en zonder tegendoelpunten. Hopelijk houden we dat zo. Dan loop ik straks met opgeheven hoofd en de borst vooruit de deur uit."

Ook Van den Berg en De Wolf vertrekken bij Sparta