Kobe Bryant is Michael Jordan zondag gepasseerd als de nummer drie op de topscorerslijst aller tijden van de NBA. 

In de wedstrijd van Los Angeles Lakers tegen Minnesota Timberwolves maakte de 36-jarige veteraan 26 punten, waardoor hij op een totaal komt van 32.310 in 1269 wedstrijden.

Basketballegende Jordan, die in 2003 een punt zette achter zijn carrière, maakte er 32.292 in 1072 duels.

Bryant bereikte in Minneapolis de mijlpaal bij het benutten van twee vrije worpen. Het spel werd daarna even stilgelegd. Hij ontving felicitaties van spelers van beide ploegen en kreeg waardering van de tribunes.

''Het is een hele eer. Het is een aardig lange reis geweest, maar het is fantastisch om voorbij dit punt te komen'', zei Bryant, die met de Lakers uiteindelijk met 100-94 won van de Timberwolves.

Passie

De Amerikaan debuteerde in 1996 in de NBA en won vijf keer de titel met de Lakers. "Het is mooi wat ik allemaal heb bereikt. Normaal gesproken duurt een basketbalcarrière niet zo lang."

De 51-jarige Jordan feliciteerde Bryant met het feit dat hij hem gepasseerd is. "Het is een mooie mijlpaal en ik kijk uit naar zijn volgende. Kobe is een goede speler met veel passie voor het basketbal". aldus Jordan, die zijn grootste successen boekte als speler van Chicago Bulls.

Bovenaan de topscorerslijst van de NBA staat Kareem Abdul-Jabbar met 38.387 punten. Karl Malone is de nummer twee met 36.928.