VfL Bochum heeft bij Gertjan Verbeek geïnformeerd of hij open staat voor het trainerschap bij de Tweede Bundesligaclub. De Nederlander is één van de kandidaten.

"Bochum heeft contact gehad met mijn zaakwaarnemer", zegt Verbeek tegen NU.nl. "Het is nu afwachten of het concreet wordt. De bal ligt bij Bochum."

De 52-jarige Verbeek zit zonder club sinds hij eind vorig seizoen ontslagen werd bij 1. FC Nürnberg, dat daarna degradeerde uit de Bundesliga. Hij staat open om opnieuw in Duitsland aan de slag te gaan.

"Ik heb het vorig jaar ook al prima naar mijn zin gehad in Duitsland, ondanks dat de resultaten niet top waren. De ambitie is er om weer in het buitenland aan de slag te gaan. Ik moet me nu eerst nog in de club gaan verdiepen, maar ook de Tweede Bundesliga is een mooie competitie met grote toeschouwersaantallen."

Effenberg

Volgens Duitse media geldt Steffan Effenberg ook als kandidaat om trainer te worden bij Bochem, dat afgelopen week Peter Neururer ontsloeg. Verbeek: "Ik weet eerlijk gezegd niet of ik eerste, tweede of derde keus ben. Dat is afwachten."

Bochum staat momenteel op de tiende plaats in de Tweede Bundesliga. Directeur Christian Hochstätter wil tegenover Duitse media niet ingaan op de interesse in Verbeek en Effenberg. "Ik ga niet op namen in, maar ik hoop voor 5 januari een nieuwe trainer aangesteld te hebben", aldus Hochstätter.

Tot er een nieuwe trainer is aangesteld is assistent-trainer Frank Heinemann de eindverantwoordelijke voor het eerste elftal.