PSV heeft donderdagavond de laatste groepswedstrijd van de Europa League tegen Dinamo Moskou met 1-0 verloren.

Aleksey Ionov tekende één minuut voor tijd voor de enige treffer van de wedstrijd in het Philips Stadion.

De Eindhovenaren waren na het punt tegen Estoril (3-3) al zeker van de knock-outfase. Dinamo Moskou wist ook al dat het als groepswinnaar zou overwinteren en dus speelden beide ploegen slechts voor de winstpremie.

PSV-trainer Phillip Cocu maakte van de gelegenheid gebruik om enkele vaste basisspelers rust te gunnen. Luuk de Jong, Luciano Narsingh, Jeffrey Bruma, Santiago Arias, Jeroen Zoet en Georginio Wijnaldum begonnen op de bank. Daardoor mochten onder meer Jürgen Locadia, Florian Jozefzoon en Remko Pasveer starten.

Bij Dinamo Moskou begonnen oud-PSV'ers Stanislav Manolev en Balázs Dzsudzsák in de basis, net als Douglas (ex-Twente). Alexander Büttner ontbrak door een blessure.

Voortvarend

Beide ploegen gingen voortvarend van start en hadden kansen om de score te openen. Spits Kevin Kuranyi had de 1-0 op zijn voet voor de bezoekers uit Rusland, maar zag zijn schot van dichtbij geblokt worden.

Niet veel later wist Jozefzoon een uitbraak van PSV niet te belonen met een doelpunt. De vleugelspeler stuitte op doelman Anton Shunin.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Onder anderen Wijnaldum (paal) en Memphis Depay (afstandsschot naast) hadden kansen om PSV de overwinning te bezorgen, maar de Eindhovenaren kwamen maar niet tot scoren.

Dinamo Moskou lukte het uiteindelijk wel. Ionov bezorgde zijn ploeg één minuut voor tijd de zesde overwinning deze groepsfase en PSV bleef met lege handen achter.

Overzicht: Welke club overwinteren in Europa? | Bekijk de uitslagen en standen in de Europa League

Teleurgestelde Cocu: 'Vond niet dat we de mindere waren'