De beslissing of Astana een World Tour-licentie krijgt, is opnieuw uitgesteld door de UCI. Dat heeft de voorzitter van de internationale wielerunie, Brian Cookson, woensdag bevestigd.

Astana zou uiterlijk 10 december horen of het in 2015 ook deel uitmaakt van de World Tour, het hoogste niveau in het wielrennen. Maar de UCI wil eerst nog enkele nieuwe elementen in het dossier bestuderen.

Zo is Astana al in verband gebracht met dopingdokter Michele Ferrari en maakte La Gazzetta dello Sport woensdag bekend dat Alexandre Vinokoerov 'erg nauwe' banden zou hebben met de Italiaanse dopingarts. In 2010 - toen Vinokoerov net terug was van een schorsing - sloten hij en Ferrari een 'contract' voor minstens tien tot twaalf Astana-renners.

Vinokoerov is momenteel de teammanager van de formatie van Tour-winnaar Vincenzo Nibali en de Nederlanders Lieuwe Westra en Lars Boom.

Onderzoek

Cookson heeft beloofd dat de UCI onderzoek gaat doen naar de aantijgingen. ''Dit is nieuw en erg serieus'', aldus de Brit.

De UCI wacht nu op bewijzen van de Italiaanse wielerbond en het Italiaans Olympisch Comité (CONI). "Daarna zullen we een beslissing nemen", belooft Cookson.

'Ook Marcato en Kreuziger klant van dopingarts Ferrari'