Ireen Wüst en Sven Kramer nemen aankomend weekeinde niet deel aan de ploegenachtervolging bij de World Cup in Heerenveen.

Wüst laat dit onderdeel schieten. ''Ze sloeg afgelopen weekeinde de 1000 meter over in Berlijn, deze keer heeft ze zich afgemeld voor de ploegachtervolging. Het wordt haar anders wat te veel'', legt bondscoach Geert Kuiper uit.

Wüst wordt op de ploegenachtervolging vervangen door Carlijn Achtereekte. De rijdster van Team Clafis verraste vorige week in Berlijn in de B-groep door op de 3000 meter sneller te zijn dan Wüst.

Naast Achtereekte maken Marrit Leenstra en Marije Joling deel uit van de ploeg.

Kramer

Kramer slaat, net als in Berlijn, eveneens de ploegenachtervolging over. In Thialf komt dezelfde formatie als in de Duitse hoofdstad in actie, bestaande uit Douwe de Vries, Arjan Stroetinga en Frank Vreugdenhil.

''Wouter Olde Heuvel en Sven Kramer hebben bedankt voor de ploegenachtervolging'', zegt Kuiper tegen de NOS.

''Zij komen donderdag terug van hoogtestage en hebben de achtervolging niet meegenomen in hun programma. Zij richten zich op hun individuele afstanden."

Verweij

Koen Verweij maakte woensdag al bekend dat hij dit weekend niet in actie zal komen in Heerenveen. De schaatser van Team Corendon verkiest een trainingskamp ter voorbereiding op het NK allround boven de wedstrijden in Thialf.