Coach Brendan Rodgers van Liverpool had na het dramatische gelijkspel dinsdagavond thuis tegen FC Basel (1-1) geen goed woord over voor de Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers.

De geplaagde Noord-Ierse oefenmeester gaf onomwonden Kuipers de schuld van de uitschakeling van zijn ploeg in de Champions League.

De arbiter gaf Lazar Markovic na een uur rood voor het maken van een slaande beweging naar een tegenstander. Met tien man slaagde de thuisploeg, die nog wel doorgaat in de Europa League, er niet meer in de vereiste zege af te dwingen.

"Ik vond die rode kaart een afschuwelijke beslissing'', oordeelde Rodgers. "De arbiter zag die speler van Basel op de grond liggen met zijn hand tegen zijn gezicht. Ik denk niet dat hij het incident zelf goed heeft gezien."

"Als dat rood is, moeten er heel veel rode kaarten worden gegeven in elke competitie. In ieder geval moet er ook gekeken worden naar de speler die naar de grond gaat. De nagel van Markovic raakte maar net zijn neus."

Rodgers was ontevreden over het gehele optreden van Kuipers op Anfield. "De scheidsrechter was sowieso zwak in deze wedstrijd, om het nog zachtjes uit te drukken.''

Bekijk de reactie van Rodgers:

Liverpool redt het niet tegen Basel in Champions League