Ajax-trainer Frank de Boer heeft Richairo Zivkovic opgenomen in de selectie voor het Champions League-treffen met APOEL Nicosia.

De spits vervangt de geblesseerde Kolbeinn Sigthorsson, die pas na de winterstop weer in actie kan komen.

Ajax ontvangt APOEL woensdag in de Amsterdam Arena. Wanneer de Amsterdammers minimaal gelijkspelen, dan mogen ze na de winterstop verder in de Europa League.

Voor de volgende ronde in de Champions League is Ajax al uitgeschakeld. APOEL heeft een zege nodig om door te mogen in de Europa League, maar zal vermoedelijk niet erg aanvallend beginnen.

"Ik denk dat wij zullen domineren. APOEL zal afwachten en in de tegenstoot gevaarlijk willen worden", aldus De Boer, die van zijn negentienkoppige selectie nog één speler moet laten afvallen.

Video: Reactie van De Boer

El Ghazi

Wie dat is wil hij laten afhangen van de fitheid van Anwar El Ghazi, die op de weg terug is van een liesblessure. El Ghazi onderging dinsdag een laatste test. Wanneer hij geen terugslag krijgt, dan zit de buitenspeler gewoon bij de selectie.

Dat lijkt ook zeker voor Zivkovic, die maandagavond nog twee keer scoorde voor Jong Ajax, want anders is Arek Milik de enige centrumspits in de selectie. Al zei De Boer dat Lasse Schöne en Davy Klaassen ook op die plek uit de voeten kunnen indien de nood aan de man is.

De jongelingen Riechedly Bazoer en Queensy Menig, die afgelopen zaterdag tegen Willem II (5-0) hun eredivisiedebuut maakten, behoren eveneens tot de voorlopige groep.

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander en Viergever; Klaassen, Serero en Andersen; Schöne, Milik en Kishna.

Video: De reactie van Veltman

Ajacied Andersen wordt het liefst vergeleken met Laudrup | Overzicht: De scenario's in de Champions League