Ronald Koeman baalde maandagavond 'verschrikkelijk' na de thuisnederlaag met Southampton tegen het Manchester United van Louis van Gaal.

De oud-trainer van Feyenoord wist voor het vierde duel op rij niet te winnen met zijn ploeg en zakte naar de vijfde plaats in de Premier League.

"We waren beter, maar dan moet je dat afstraffen. We hebben de betere kansen gehad, maar het grote verschil zit hem in het feit dat zij ons wel afstraften", vergeleek Koeman Southampton en United met elkaar voor de camera's van FOX Sports.

Volgens Koeman was Robin van Persie, die twee keer scoorde, messcherp bij foutjes van zijn ploeg. "Dat is de kwaliteit van een grote speler. Als je hem dit soort kansen geeft, dan weet je dat je het niet redt. Dat is het grote verschil."

De 51-jarige oefenmeester liet er geen twijfel over bestaan welke ploeg het meeste aanspraak maakte op de zege. "Wij verdienden het om te winnen en spéélden om te winnen. United niet."

Van Gaal

Zijn collega Van Gaal was het in grote lijnen eens met Koeman. "Southampton speelde beter, maar wij waren de gelukkigste ploeg."

Van Gaal zag zijn ploeg niet spelen zoals hij dat graag zou willen zien. ''We hebben afgelopen week fantastisch getraind, maar dat vertrouwen zag ik niet terug in de wedstrijd. En daarin moet het toch gebeuren'', zo benadrukte hij.

''Zeker in de eerste helft verloren we de bal veel te makkelijk, bovendien was ons positiespel niet goed. We kwamen op voorsprong door een cadeautje van Southampton en normaal moet je daar vertrouwen van krijgen, maar dat was ook niet zo. We hebben veel geluk gehad.''

Van Persie: 'Had al het gevoel dat dit er aan zat te komen' | United wint dankzij goals Van Persie bij Southampton | Bekijk de uitslagen en stand in de Premier League