Feyenoord is door de UEFA opnieuw beboet wegens wangedrag van de aanhang. Het afsteken van vuurwerk tijdens de wedstrijd tegen Sevilla in de Europa League kost de Rotterdamse club 15.000 euro.

''Door dit gedrag van enkele supporters wordt Feyenoord telkens blootgesteld aan grote risico’s. Het totaal aan 'UEFA boetes’ is hiermee dit seizoen gestegen tot 80.000 euro'', meldt Feyenoord maandag op zijn website.

Feyenoord moest eerder dit seizoen ook al 15.000 euro betalen, omdat fans van de club vuurwerk afstaken in de ontmoeting in de Europa League tegen Standard Luik.

Racistisch gedrag van supporters in de thuiswedstrijd tegen Besiktas in de voorronde van de Champions League leverde een boete op van 45.000 euro.

Feyenoord speelt donderdag de laatste groepswedstrijd in de Europa League tegen Standard Luik. Tijdens het thuisduel met de Belgen braken fans van Standard door een hek heen om te vechten met Rotterdamse supporters. De ME moest eraan te pas komen om de Belgen terug in hun vak te krijgen.

De Rotterdammers zijn al geplaatst voor de knock-outfase van de Europa League.