Het Nederlands elftal speelt op 5 juni volgend jaar een oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten.

Dat meldt de Amerikaanse voetbalbond. Het duel vindt in Nederland plaats. Oranje speelde vier keer eerder tegen de Verenigde Staten. Al die ontmoetingen werden gewonnen.

De KNVB bevestigt dat het met de Amerikanen in gesprek is. ''Wij maken het pas officieel bekend als de contracten zijn getekend'', aldus een woordvoerster van de bond.

De eerstvolgende interland van het team van bondscoach Guus Hiddink is het treffen met Turkije van 28 maart in Amsterdam voor de EK-kwalificatie.

In groep A staat Nederland na twee zeges en twee nederlagen derde met drie punten achterstand op nummer twee IJsland en zes op koploper Tsjechië.

Achtste finale

De Verenigde Staten, met plaats 28 op de FIFA-ranking 23 plaatsen onder Oranje, kwamen afgelopen zomer tot de achtste finale van het WK waarin België na verlenging te sterk was.

Hiddink was bondscoach bij de eerste interland van het Nederlands elftal tegen de Amerikanen. Door doelpunten van Ronald de Boer en Clarence Seedorf won Oranje op 21 februari 1998 met 2-0 in Miami.