Lindsey Vonn is weer helemaal terug. De Amerikaanse skiester vierde dit weekend haar rentree in Lake Louise na twee zware knieblessures. Die terugkeer luisterde ze zaterdag op met de winst op de afdaling.

Op diezelfde discipline werd ze vrijdag nog achtste. Vonn deelde het podium in het Canadese wintersportoord met twee landgenotes.

Vonn had aan 1.50,48 genoeg voor de winst. Stacey Cook werd op 0,49 tweede. Het brons ging naar Julia Mancuso (1.51,05). De Sloveense Tina Maze, die vrijdag de afdaling nog had gewonnen, eindigde als achtste.

Vonn miste begin dit jaar de Olympische Spelen in Sotsji omdat ze tijdens haar revalidatie van een gescheurde band in haar rechterknie, opnieuw die band in dezelfde knie scheurde. De overwinning deed haar dan ook stralen.

"Ik heb zo hard gevochten om terug te komen waar ik nu sta: op het bovenste treetje van het podium'', lachte Vonn. "Dit is zo ongelooflijk belangrijk voor me. Ik kan het niet geloven, alsof ik droom.''

Maze is in de algemene wereldbekerstand met 320 de soevereine leidster. In de wereldbekerstand op de afdaling moet ze de eerste plek delen met Vonn.