Louis van Gaal heeft gepikeerd gereageerd op berichten in de Engelse media dat Manchester United in januari opnieuw veel geld gaat uitgeven aan nieuwe spelers.

Afgelopen zomer gaf de Nederlandse coach al ongeveer tweehonderd miljoen euro uit aan nieuwe spelers, onder wie Angel Di Maria, Luke Shaw en Daley Blind. 

Vanwege de vele blessures bij United werd gesuggereerd dat de 'Red Devils' in de winter de transfermarkt weer op zouden gaan, maar volgens Van Gaal is daar niets van waar.

''Het is walgelijk om altijd over geldbedragen te schrijven. Ik geloof niet dat vicevoorzitter Ed Woodward of ik er iets over gezegd hebben'', zei een geïrriteerde Van Gaal vrijdag op de persconferentie.

''Het is niet respectvol naar mijn spelers toe en ik hou er niet van om over te praten. Ik moet werken met de selectie die ik tot mijn beschikking heb en dat respecteer ik. Ik geloof in mijn spelers. Dat is mijn antwoord.''

Komende maandag gaat Van Gaal met zijn ploeg op bezoek bij het Southampton van Ronald Koeman. De formatie van Koeman verdedigt een voorsprong van een punt op United.

Van Gaal: 'Erg knap dat Southampton zo hoog staat'

Bekijk de stand en het programma in de Premier League