De Nederlandse hockeysters treffen zaterdagavond Argentinië in de halve finale van de Champions Trophy.

Oranje was in de kwartfinale met 1-0 te sterk voor Duitsland terwijl het gastland in Mendoza met liefst 7-2 van China won.

Nederland versloeg de Chinezen in de poulefase 'slechts' met 2-0. De ontmoeting met Argentinië is een herhaling van de WK-finale van afgelopen zomer in Den Haag. Daar zegevierden de Nederlandse vrouwen overtuigend met 4-0.

De ontmoeting tussen titelverdediger Argentinië en Nederland begint zaterdag om 23.00 uur.

Hitte

Michelle van der Pols tekende tegen de Duitsers vlak na het begin van het vierde kwart voor het enige doelpunt. 

De hockeysters kwamen maar moeilijk tot kansen. Dat kwam behalve door de goed verdedigende Duitse ploeg ook door de hitte. Het kwik steeg naar zo'n 37 graden.

Oranje opende in aanvallend opzicht nog wel sterk, maar de echt grote kansen bleken in het eerste van de vier kwarten van vijftien minuten voor de Duitse equipe. Keepster Joyce Sombroek hield echter prima het oog op enkele Duitse uitvallen. Ook een Duitse strafcorner werd door de keepster van Laren goed uit de hoek getikt.

Ruimte

Na de rust lieten de Nederlandse vrouwen meer van zich zien. Nadat Maartje Paumen in het derde kwart uit een strafcorner al de reflexen van de Duitse goalie Yvonne Frank had getest, sloeg Van der Pols direct na het begin van het laatste kwart wel doeltreffend toe.

De 25-jarige geboren Utrechtse ramde de bal uit een moeilijke hoek via de binnenkant van de paal achter Frank.

Nederland kreeg vervolgens nog voldoende kansen om de score uit te breiden. In de jacht op de gelijkmaker gaf Duitsland nogal wat ruimte weg.

Met name Naomi van As, na rust veel dreigender dan daarvoor, was enkele keren gevaarlijk, terwijl ook Ellen Hoog na een solo de bal niet tussen de palen kreeg. Aan de overkant voorkwam Sombroek in de slotfase nog de gelijkmaker.

Overzicht: uitslagen en standen Champions Trophy

Overzicht: uitslagen en standen Champions Trophy