FC Twente kan dit kalenderjaar niet meer beschikken over Luc Castaignos. De spits moest deze week een ingreep aan zijn rechteroog ondergaan.

Dat bericht FC Twente donderdagochtend op de clubsite. De ingreep is succesvol verlopen.

Castaignos (22) liep de kwetsuur bijna een maand geleden op tijdens de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht, waarin hij werd gewisseld.

In de twee duels daarna, met PEC Zwolle en FC Groningen, kwam hij gewoon in actie en scoorde hij in totaal drie keer.

"Het is frustrerend om er in deze fase niet bij te kunnen zijn, maar ik heb helaas geen keuze en moest deze operatie ondergaan", zegt Castaignos.

"Ik heb er alle vertrouwen in dat de jongens het goed gaan doen de komende wedstrijden, ook zonder mij. Ik richt me op de tweede seizoenshelft, dan zal ik er weer staan."

Trainer Alfred Schreuder van FC Twente spreekt van een "forse aderlating". "Het is nu zaak dat Luc goed herstelt en dat het team laat zien zijn gemis goed op te kunnen vangen."

Programma

Voor de winterstop speelt FC Twente in eredivisieverband nog tegen Vitesse (7 december), PSV (14 december) en Willem II (21 december).

In de achtste finales van de KNVB-beker stuiten de Tukkers op De Graafschap. Dit duel is op 17 december.

Castaignos was dit seizoen al negen keer trefzeker in de eredivisie. Alleen ADO Den Haag-spits Michiel Kramer is met tien goals voorlopig productiever.

FC Twente bezet met 24 punten uit veertien wedstrijden de vierde plaats in de eredivisie.

Bekijk het programma en de stand in de eredivisie