Ondanks de laat tot stand gekomen 1-0 nederlaag tegen Arsenal blikt manager Ronald Koeman van Southampton met een redelijk goed gevoel terug op de Premier League-wedstrijd.

"Ons optreden was beter dan zondag tegen Manchester City, ik was blij met ons antwoord op die wedstrijd", zegt Koeman in gesprek met de BBC.

"In de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd en kregen wij een kansje via Graziano Pellè. Na een uur werd het lastiger. In die fase verhoogde Arsenal de druk."

Arsenal sloeg uiteindelijk vlak voor tijd toe via Alexis Sanchez. Op dat moment speelden de bezoekers in ondertal. Toby Alderweireld moest het veld geblesseerd verlaten toen Koeman al drie keer had gewisseld.

"We hadden veel pech met die blessure. Het werd elf tegen tien en zij schoten er nog eentje in."

Door de nederlaag zag nummer drie Southampton de concurrentie, waaronder Manchester United, naderen. Maandagavond neemt Southampton het in eigen huis op tegen de formatie van Louis van Gaal.

Wenger

Manager Arsène Wenger van Arsenal denkt dat Southampton nog altijd een kanshebber is in de strijd om Champions League-plaatsen.

"Schrijf ze niet te snel af. Het is een goed elftal, dat ook vandaag een hoog niveau haalde. Wij zegevierden omdat we geduldig bleven. Dat ging laatst tegen Manchester United nog mis, toen we te geforceerd op jacht gingen naar een doelpunt."

Bekijk de uitslagen en de stand in de Premier League