De Grand Prix van Zuid-Korea wordt waarschijnlijk toegevoegd aan de Formule 1-kalender van 2015. Daarnaast zijn er geen dubbele punten meer te verdienen in de laatste race van het seizoen.

De meldt de internationale autosportfederatie FIA woensdag.

De FIA heeft de race in Zuid-Korea ingevuld als vijfde in de WK-cyclus op 3 mei, maar benadrukt dat het nog niet officieel is. Als de race in Zuid-Korea er daadwerkelijk bijkomt, telt het seizoen 2015 met 21 races een recordaantal.

De Grand Prix van Zuid-Korea maakte in 2010 zijn entree in de Formule 1 met een race op het nieuw aangelegde circuit Yeongam. De bezoekersaantallen vielen tegen en de organisatie leed grote verliezen. Zuid-Korea verdween daardoor na vier edities alweer van de kalender.

Geen dubbele punten

Met de afschaffing van dubbele punten in de slotrace, gaat de Grand Prix van Abu Dhabi van twee weken geleden vooralsnog de geschiedenis in als de enige Formule 1-race ooit waarin twee keer zoveel punten zijn uitgereikt.

Er was te veel kritiek van de fans en de coureurs op die nieuwe spelregel. Lewis Hamilton (Mercedes) ging dit jaar met zeventien punten voorsprong en tien Grand Prix-zeges als WK-leider de laatste race in, maar had door de dubbele punten nog de titel kunnen verspelen.

Het voorstel om race 'staande' vanaf de grid te laten herstarten na een gevaarlijke situatie waarvoor de safety car is uitgerukt, ging van tafel. 

De wagens blijven dus in langzaam tempo achter elkaar rijden bij een dergelijke neutralisatie. Wel wordt de 'virtuele safety car' ingevoerd; wanneer met twee gele vlaggen wordt gezwaaid bij een bepaald deel van een circuit moeten de coureurs langzaam gaan rijden.