Tiger Woods maakt donderdag zijn rentree op de golfbaan na bijna vier maanden afwezigheid wegens een rugblessure.

De Amerikaanse topspeler, die is afgezakt naar de 24e plek op de wereldranglijst, gaat meteen voor de winst bij de Hero World Challenge in Florida.

"Ik verwacht goed te spelen en het ultieme doel is meteen te winnen", toont de 38-jarige Woods zijn ambities in gesprek met ESPN.

De winnaar van veertien majors speelde dit jaar slechts zeven PGA-toernooien door aanhoudende rugklachten. De revalidatie viel hem zwaar.

"Het is een lange weg geweest. Ik was bij mijn rentree in augustus niet sterk genoeg om alles op zijn plek te houden. Nu voel ik me weer goed als ik mijn bed uit stap en dat is erg prettig."

Wood brak na de PGA Championship, zijn laatste toernooi, ook nog met zijn coach na een gezamenlijke periode van vier jaar. De afgelopen tijd gebruikte hij om zijn swing aan te passen. Opvallend genoeg grijpt hij terug naar vroeger.

"We hebben veel gekeken naar beelden van mijn tijd als amateur. Toen kon ik vanuit mijn tengere lichaam veel kracht genereren en daar proberen we nu weer op uit te komen."