Helmut Marko heeft er vertrouwen in dat Max Verstappen en Carlos Sainz volgend jaar een prima combinatie gaan vormen bij Toro Rosso.

"Het vastleggen van Verstappen was misschien een verrassing, maar als zo'n talent opkomt, moet je ervoor gaan", aldus de belangrijkste adviseur van Red Bull, dat Toro Rosso als opleidingsteam heeft, tegen Sky Sports.

"Hij heeft een goede test achter de rug in Abu Dhabi ondanks een kleine crash en een motorprobleem. Het was een bewijs dat hij klaar is voor de Formule 1."

"Sainz is een vanzelfsprekende keuze naast Verstappen. Niemand heeft ooit zo goed gepresteerd als hij in de World Series. Hij heeft alles gedaan wat we ervan verwachtten."

De 17-jarige Verstappen en de drie jaar oudere Sainz vormen bij Toro Rosso het jongste coureursduo ooit in de koningsklasse van de autosport.

Geen rust

Verstappen bereidt zich ondertussen zelf voor op de fysieke beproevingen in de Formule 1. De zoon van voormalig coureur Jos begint in februari aan het seizoen met tests op het Spaanse circuit van Jerez de la Frontera.

"Ik moet fysiek voorbereid zijn en daar zijn die testdagen geschikt voor. Tot die tijd train ik veel thuis en in Faenza, bij de fabriek van Toro Rosso. Er zal geen rustig moment zijn, want tussendoor werk ik in de simulator in Milton Keynes", vertelt de Limburger aan Formula1.com.

Van druk is geen sprake bij Verstappen, maar hij realiseert zich wel dat goede prestaties vereist zijn. "Ik moet bewijzen dat ik dit stoeltje verdien. In de Formule 1 moeten er prestaties geleverd worden en dat ben ik van plan te doen."