Alberto Contador begint het nieuwe wielerseizoen in de derde week van februari. De bijna 32-jarige Spanjaard neemt dan deel aan de Ruta del Sol.

Dat laat Contador weten aan Cyclingnews. De renner van Tinkoff-Saxo zal vervolgens zijn titel verdedigen in de Tirreno-Adriatico.

In de aanloop naar de Giro d'Italia rijdt Contador ook nog de Ronde van Catalonië. Zoals bekend neemt de Spanjaard ook deel aan de Ronde van Frankrijk in een poging om als eerste coureur in de 21e eeuw de dubbel Giro/Tour te winnen.

"Toen ik mensen hoorde zeggen dat zoiets onmogelijk is, dacht ik bij mezelf: dat zullen we weleens zien. Als ik de Giro win en erin slaag om goed te herstellen, dan maak ik ook kans in de Tour. Natuurlijk is het moeilijk, maar het is zeker mogelijk."

Uitdaging

Contador geeft toe dat hij toe was aan een nieuwe uitdaging. "Ik houd van wielrennen en het is een groot deel van mijn leven, maar tot nu toe verliep elk jaar een beetje hetzelfde in die zin dat ik altijd één doel stelde en daar volledig voor ging."

In 2011 stond de klimmer al eens aan de start van de Giro en Tour, hoewel dat niet was gepland. Destijds hing hem een schorsing boven het hoofd en was hij in eerste instantie niet van plan voor de dubbel te gaan.

Hij won de Giro en eindigde ondanks een valpartij als vijfde in de Tour. Deze resultaten werden in februari 2012 geschrapt omdat Contador met terugwerkende kracht werd geschorst.

De Spanjaard weet nog niet wanneer hij een punt zet achter zijn loopbaan. "Eén ding is zeker: ik wil op topniveau blijven koersen. Ik denk niet dat dit mijn laatste seizoen wordt."