De Albanese voetbalbond wil zich niet neerleggen bij de straf van de Europese voetbalbond UEFA voor de ontspoorde EK-kwalificatiewedstrijd tegen Servië.

Albanië stapt naar het hoogste sporttribunaal CAS om de reglementaire nederlaag van 3-0 aan te vechten.

De wedstrijd in Belgrado werd gestaakt nadat een drone met een vlag van Groot-Albanië het stadion was ingevlogen. Het leidde tot vechtpartijen tussen spelers en toeschouwers.

De UEFA kende Servië een reglementaire zege toe, maar de ploeg van de toenmalige bondscoach Dick Advocaat kreeg ook direct drie punten aftrek. Zowel Servië als Albanië tekende beroep aan. De beroepscommissie van de UEFA bleef dinsdag echter bij de sancties.

''Wij zetten de juridische strijd voort'', meldde de Albanese bond woensdag. ''We zijn ervan overtuigd dat we recht hebben op de zege.''

Moeilijke opgave

AZ-speler Nemanja Gudelj greep bij het incident de vlag en werd vervolgens belaagd door de spelers van Albanië. Na het incident vlogen de beschuldigingen over en weer tussen beide landen.

Advocaat stapte mede door de straf van de UEFA vorige maand op bij Servië. De trainer verwachtte dat het een te moeilijke opgave zou worden om het EK nog te halen.

Servië staat nu vierde in de groep boven nummer laatst Armenië. Albanië is derde achter koploper Denemarken en Portugal.

UEFA bekrachtigt straffen Servië en Albanië