Arjen Robben gaat ervan uit dat Guus Hiddink ook in het nieuwe jaar als bondscoach van Oranje fungeert.

De international van Bayern München wist vorige maand na de laatste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland (6-0) nog niet wat hij ervan moest denken. "Het kan beide kanten op", gaf de aanvaller destijds te kennen.

"Toen wist ik het inderdaad niet, maar volgens mij liet Hiddink het zelf ook een beetje in het midden'', zei de 30-jarige Robben dinsdag tegen de NOS. "Daarna heb ik geen contact meer met hem gehad, maar als hij zou stoppen dan hadden we dat nu al wel gehoord. Al is er maar één die dat weet: Hiddink. Hij maakt de keuze."

Hiddink had zijn lot als bondscoach verbonden aan het duel met Letland. Ook na de ruime zege bleef hij echter vaag over zijn nabije toekomst. "Ik blijf in dienst van de KNVB", sprak de keuzeheer toen kortaf.

Sindsdien is het relatief stil rond de positie van de 68-jarige trainer, die na het WK van afgelopen zomer in Brazilië aan zijn tweede ambtsperiode bij de KNVB begon. Hiddink fungeerde eerder van 1995 tot 1998 als bondscoach van Oranje.

Na het Europees kampioenschap van 2016 in Frankrijk zal de Achterhoeker hoe dan ook opgevolgd worden door zijn huidige assistent Danny Blind.

Gouden Bal

Robben kreeg maandag te horen dat hij niet tot de drie finalisten behoort bij de verkiezing tot Wereldvoetballer van het Jaar. Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Manuel Neuer zijn op de prestigieuze lijst overgebleven. De Groninger kon er wel mee leven. "Het zijn drie fantastische spelers. Zij hebben het meer dan verdiend."

Volgens Karl-Heinz Rummenigge, de voorzitter van Bayern München, had Robben niettemin bij de laatste drie kanshebbers moeten zitten. "Het is mooi om te horen dat hij mij waardeert. Ik heb gedaan wat ik moest doen en een mooi jaar gehad, maar er zijn zoveel spelers die fantastisch presteren."