Darter Michael van Gerwen begint de jacht op prolongatie van de wereldtitel tegen Joe Cullen uit Engeland.

De 25-jarige Brabander werd dinsdag bij de loting voor de eerste ronde van het WK van bond PDC gekoppeld aan de even oude Engelsman. Cullen strandde de afgelopen vier jaar steeds in de eerste ronde.

"Joe is een snelle speler die al een tijdje meedraait", zei Van Gerwen. "Ik kijk ernaar uit tegen hem te spelen. Op het WK kan je je niet verstoppen, hier moet je er staan."

De Brabander veroverde op nieuwjaarsdag voor de eerste keer in zijn carrière de wereldtitel, door Peter Wright in de finale te verslaan. Een jaar eerder moest 'Mighty Mike' in de eindstrijd buigen voor Phil Taylor.

Die Engelse dartsmiljonair, zestienvoudig wereldkampioen, begint het WK met een partij tegen Jyhan Artut uit Duitsland.

Van Barneveld

Raymond van Barneveld treft Rowby-John Rodriguez uit Oostenrijk, met Jelle Klaasen en Christian Kist staan twee Nederlanders tegenover elkaar in de eerste ronde.

Benito van de Pas neemt het op tegen Paul Nicholson, Vincent van der Voort opent tegen John Henderson. De debutanten Ryan de Vreede en Ron Meulenkamp treffen respectievelijk Dave Chisnall en Mark Webster.

Het WK in Londen met 64 darters begint op 18 december, de finale is op 4 januari in Alexandra Palace. Het mondiale toernooi heeft een prijzenpot van 1,25 miljoen Engelse ponden, omgerekend ruim anderhalf miljoen euro.