Jasper Cillessen heeft dinsdag zijn contract bij Ajax met twee jaar verlengd. De 25-jarige keeper ligt nu tot de zomer van 2018 vast in Amsterdam. 

"Het is opnieuw een contract waaruit vertrouwen spreekt", vertelt Cillessen op de website van zijn club. "Een contractverlenging bij Ajax blijft speciaal, vooral voor een jongen die toch van buitenaf is gekomen."

Cillessen verhuisde in 2011 van NEC naar Ajax en is sinds vorig seizoen de vaste nummer één. Hij is sindsdien ook de vaste doelman van het Nederlands elftal, waarmee hij afgelopen zomer derde werd op het WK in Brazilië.

"Anderhalf jaar terug was alles nog anders", vervolgt Cillessen. "Dat toont wel aan hoe snel het allemaal kan gaan. Er is, zeker in het afgelopen jaar, heel veel gebeurd."

Hoog niveau

Trainer Frank de Boer is blij dat in navolging van onder anderen Davy Klaassen, Joël Veltman en Ricardo van Rhijn nu ook Cillessen langer is vastgelegd.

"Als de huidige groep minimaal twee jaar bij elkaar blijft, gloort er wellicht iets moois", aldus De Boer, die tevreden is over de ontwikkeling van zijn doelman.

"Als Jasper zich zo doorontwikkelt, blijft hij een stabiele factor voor zowel Ajax als Oranje. Hij heeft al een hoog niveau, maar hij kan zich ook nog op alle punten verbeteren. Het verbaast me zeker niet dat hij zich tot nu toe zo heeft ontwikkeld."