Chris Froome gaat ook komend jaar van start in de Tour de France. Het seizoen van de Sky-renner zal in het teken staan van de ronde.

"Met het team richten we ons op meerdere wedstrijden, maar mijn focus zal liggen op de Ronde van Frankrijk", zegt Froome dinsdag op zijn website.

De 29-jarige Brit won de Tour in 2013. Afgelopen zomer viel hij al in de eerste week uit, waarna hij in de Ronde van Spanje als tweede eindigde.

"Ik weet dat het heel moeilijk is om twee grote rondes te rijden met als doel ze allebei te winnen. Op dit moment in mijn loopbaan krijgt de Tour de prioriteit. Misschien komt er een tijd waarin andere rondes de voorkeur krijgen, maar in 2015 draait het om de Tour."

Voeding

De Tour van 2015 gaat van start in Utrecht. Na de de presentatie van het routeschema in oktober liet Froome nog doorschemeren de ronde mogelijk over te slaan, omdat er weinig tijdritkilometers in zitten.

Een gesprek met de ploegleiding van Sky overtuigde Froome ervan toch gewoon van start te gaan. "Zonder twijfel wordt deze Tour een enorme uitdaging, maar ik ga die graag aan. Ik zie geen reden waarom ik minder zou zijn dan de andere kandidaten voor de eindzege."

"Het wordt een Tour voor de klimmers, dus ik moet extra trainen in de bergen en minder aandacht schenken aan het tijdrijden. Het wordt tevens heel belangrijk zo licht mogelijk te zijn, dus voeding zal een sleutelrol spelen."

Froome begint zijn seizoen waarschijnlijk in februari in de Ruta del Sol. De geboren Keniaan bereidt zich momenteel in Zuid-Afrika voor op 2015.