De Engelse voetbalbond FA is een onderzoek gestart naar een Instagram-bericht van Mario Balotelli waarin hij zich 'antisemitisch' en 'racistisch' zou hebben uitgelaten.

De spits van Liverpool zette maandag een plaatje op het sociale netwerk van spelletjesfiguur Super Mario met daarboven de tekst 'Wees niet racistisch' en daaronder 'hij springt als een zwarte man en grijpt munten als een Jood.'

Nadat er kritiek kwam verwijderde Balotelli het plaatje en bood hij op Twitter zijn excuses aan.

"Ik bied mijn excuses aan als ik iemand beledigd heb. Mijn bericht was bedoeld als anti-racistisch met humor. Nu begrijp ik dat het zonder de context het tegenovergestelde kan betekenen", aldus de Italiaan.

Balotelli, die zelf vaak mikpunt is geweest van racisme, liet eerder nog weten weinig van de ophef te begrijpen. "Mijn moeder is Joods, dus houd allemaal alsjeblieft je mond."

Mogelijke schorsing

Een woordvoerder van de FA laat aan de Engelse krant The Guardian weten dat actie kan worden ondernomen als een individu het voetbal in diskrediet brengt met een opmerking over etnische afkomst of kleur.

De Joodse organisatie Jewish Leadership Council heeft bij de bond aangedrongen op een straf voor Balotelli.

De bond schorste dit seizoen Queens Park Rangers-verdediger Rio Ferdinand voor drie wedstrijden vanwege beledigende teksten op Twitter.

Dinsdagavond speelt Liverpool uit bij Leicester City, maar daar zal Balotelli sowieso niet bij zijn. Hij kampt met een liesblessure.