De topploegen in de Jupiler League hebben maandagavond geen fout gemaakt. Zowel koploper NEC als Roda JC wist te winnen.

Daardoor blijft het gat tussen beide ploegen klein in de competitie. Na zestien speelronden heeft NEC 41 punten verzameld. Roda heeft uit net zoveel wedstrijden een puntje minder.

Beide ploegen hadden het moeilijk in hun competitieduel. NEC won met minimaal verschil op bezoek bij Telstar. Christian Santos maakte daar het enige doelpunt voor de uitploeg.

In de tweede helft raakten de Nijmegenaren Alireza Jahanbakhsh kwijt met een rode kaart. Desondanks wist de ploeg van trainer Ruud Brood de winst over de streep te trekken.

Roda JC

Roda toonde veerkracht in het thuisduel met FC Oss. Het kwam met 2-0 achter door doelpunten van Genaro Snijders en Jonathan Opoku. Mitchel Paulissen deed voor rust nog iets terug.

In de tweede helft zorgden Tom Van Hyfte, Bart Biemans en Guy Ramos ervoor dat de 2-1 achterstand werd omgebogen naar een 4-2 voorsprong. Justin Mathieu zorgde in de laatste minuut namens Oss nog voor de 4-3.

Ook nummer drie FC Eindhoven wist te winnen. Het versloeg Helmond Sport in eigen huis met 3-0 en volgt op vijf punten van koploper NEC.

Bekijk de hoogtepunten van de zestiende speelronde:

Zivkovic

Bij Jong Ajax was Richairo Zivkovic opnieuw belangrijk. De jonge spits was tegen VVV-Venlo (4-0) verantwoordelijk voor twee treffers en schroefde zijn seizoenstotaal op naar elf. Niki Zimling en Queensy Menig waren ook trefzeker tegen de ploeg uit Venlo.

Jong FC Twente speelde in de Grolsch Veste met 1-1 gelijk tegen FC Den Bosch. Jordy Thomassen zette de bezoekers op voorpsrong, maar nog in de eerste helft herstelde Jari Oosterwijk het evenwicht.

De samenvattingen van de Jupiler League zijn elke vrijdag- en maandagavond te zien bij SBS6.

Bekijk de uitslagen en stand in de Jupiler League