Robin van Persie maakt nog steeds kans op de eretitel goal van het jaar van de FIFA.

De zweefkopbal van de Oranje-spits tegen Spanje op het afgelopen WK zit bij de laatste drie voor de winst van de Puskas Award, zo werd maandag bekend.

Met zijn kopgoal maakte Van Persie een 1-0 achterstand ongedaan, waarna Nederland uitliep naar een sensationele 5-1 zege.

Van Persie heeft concurrentie van James Rodriguez en Stephanie Roche. De Colombiaan trof doel met een prachtige volley tegen Uruguay op het WK.

De international van het Ierse vrouwenteam maakte een soorgelijk doelpunt voor Peamount United.

Van Gaal

Louis van Gaal maakt geen kans meer op de eretitel coach van het jaar bij de FIFA. De coach van Manchester United is bij de laatste schifting afgevallen.

Carlo Ancelotti van Real Madrid, Diego Simeone van Atletico Madrid en de Duitse bondscoach Joachim Löw zitten bij de laatste drie.

Van Gaal, die Oranje naar de derde plaats loodste op het WK, zat wel bij de tien genomineerden. De trainer deed zelf al lacherig over die nominatie gezien zijn moeizame start bij United.

Ancelotti leidde Real vorig seizoen naar de tiende eindzege in de Champions League. In de finale werd landskampioen en stadgenoot Atletico van Simeone verslagen. Löw pakte met Duitsland de wereldtitel na winst op Argentinië in de finale.

Bekijk het doelpunt van Van Persie:

Bekijk het doelpunt van Rodriguez:

Bekijk het doelpunt van Roche:

Robben niet bij laatste drie genomineerden Gouden Bal | Messi scherpt record in Gouden Bal-verkiezing aan