Thierry Henry keert volgend jaar niet terug bij New York Red Bulls. De 37-jarige Fransman verlaat de Amerikaanse ploeg na 4,5 jaar.
 

Dat maakt de club uit de Major League Soccer (MLS) maandag bekend op de eigen site.

"Ik heb jammer genoeg afgelopen zaterdag mijn laatste wedstrijd voor New York Red Bulls gespeeld", zegt Henry. "Het idee was altijd dat ik na het aflopen van mijn contract zou vertrekken, maar ik wilde geen afleiding zijn voor het team."

De voormalig speler van AS Monaco, Juventus, Arsenal en FC Barcelona vertrok in de zomer van 2010 naar New York. Sindsdien speelde hij 122 duels voor de Red Bulls en daarin was hij goed voor 52 goals en 42 assists.

New York haalde in alle jaren dat Henry er speelde de play-offs in de MLS, maar de ploeg wist de finale om het kampioenschap nooit te bereiken. Afgelopen zaterdag werd het team van coach Mike Petke uitgeschakeld door New England Revolution in de conference final, de halve finale van de play-offs.

Henry weet nog niet wat hij gaat doen vanaf 2015. "Ik zal de komende weken na gaan denken en beslissen over het volgende hoofdstuk van mijn carrière."