Liverpool heeft Steven Gerrard een nieuw contract aangeboden. De huidige verbintenis van de middenvelder loopt na dit seizoen af.

Liverpool-manager Brendan Rodgers bevestigde het aanbod maandag. Gerrard heeft aangegeven er eerst over na te moeten denken.

"Het zal niet om geld gaan. Ik heb hem vaak genoeg gesproken om te weten dat dat niet belangrijk is. Hij verdient de tijd om er tussen nu en het einde van het seizoen over na te denken", benadrukt Rodgers.

De 34-jarige Gerrard is bezig aan zijn zeventiende seizoen in de hoofdmacht van de 'Reds'. De aanvoerder van Liverpool meldde in oktober dat hij een transfer zou overwegen wanneer hem geen nieuw contract werd aangeboden.

Bank

Gerrard begon zaterdag tegen Stoke City op de bank waarna werd gesuggereerd dat hij ruzie zou hebben met Rodgers. De clubicoon van Liverpool ontkende dat een dag later met klem.

Rodgers gaf al aan dat de routinier rust kreeg en spreekt een conflict ook tegen. "We hebben 150 procent zeker geen problemen. De twee woorden die onze relatie het beste omschrijven zijn eerlijkheid en respect."

Omwille van zijn leeftijd zal Gerrard wellicht vaker op de bank belanden. "Het gaat nu niet meer om het aantal wedstrijden dat hij speelt, maar het niveau dat hij in die duels laat zien. Daar blijven we naar kijken."