Mike van der Hoorn wil kritiek na zijn ongelukkige invalbeurt tegen ADO Den Haag zo snel mogelijk naast zich neerleggen. De Ajax-verdediger kwam zondag vlak voor tijd in het veld, waarna de thuisclub terugkwam tot 1-1.

"Het is een gegeven dat het misging nadat ik erin kwam. Maar als mensen nu gaan roepen dat het steeds fout gaat als ik speel, dan besteed ik daar geen aandacht aan. Dat slaat namelijk nergens op", aldus Van der Hoorn.

De 22-jarige Ajacied zag zijn directe tegenstander Michiel Kramer de gelijkmaker binnenschieten. Dat maakte het wel extra vervelend voor hem.  

"Toen uitgerekend Kramer scoorde, voelde ik me wel even slecht. Ik kwam er vooral in vanwege mijn lengte, ADO hanteerde veelal de lange bal. Maar het was wel lastig om er koud in het veld meteen te staan."

Gegroeid

Na de Champions League-wedstrijd van afgelopen dinsdag tegen Paris Saint-Germain kreeg Van der Hoorn nog de nodige complimenten. Zijn basisplaats in Parijs was voor hem ook de bevestiging dat hij na de winterstop niet verhuurd moet worden, maar voor zijn kans wil gaan in Amsterdam.

Voor zijn gevoel zit Van der Hoorn ook dichter tegen een basisplaats aan dan vorig seizoen. "Ik ga gewoon door met keihard werken en beter willen worden. Ook na zo’n invalbeurt tegen ADO."

"Daarin ben ik mentaal gegroeid. Het is niet zo dat ik bewust niets lees, ik lees alles. Maar ik trek me kritiek minder aan."

Killen

Dat Ajax er niet in slaagde te winnen in het Kyocera Stadion ziet Van der Hoorn vooral als een falen van de hele ploeg. "We hadden 2-0 moeten maken en daarmee alle hoop weg moeten nemen bij ADO. De kansen waren er ook om de wedstrijd te killen."

"Als je dan toch met maar 1-0 de slotfase in gaat, weet je dat ADO opportunistisch op zoek gaat naar de gelijkmaker. En die viel dus ook nog."

Door de 1-1 verzuimden Ajax en Van der Hoorn de koppositie over te nemen van PSV, dat afgelopen weekeinde niet in actie kwam. "Dat maakt het helemaal balen. Dit was een uitgelezen kans om de druk bij PSV te leggen, maar dat hebben we nagelaten."

Kramer heeft na treffer tegen Ajax doelstelling al gehaald | Moisander: 'Dit hadden we nooit uit handen mogen geven'