Huub Stevens heeft vrijdagavond zijn rentree als coach bij VfB Stuttgart bekroond met een belangrijke zege. De Nederlander verliet met zijn ploeg dankzij een 4-1 zege bij SC Freiburg bovendien de laatste plaats in de Bundesliga.

Stuttgart stelde in de tweede helft de zege veilig tegen de nummer veertien in Duitsland. Na een 1-1 ruststand schonken Carlos Gruezo, Timo Werner en Martin Harnik hun ploeg in het tweede bedrijf de derde overwinning van het seizoen.

Dankzij de zege stijgen 'Die Schwaben' naar de zestiende plaats op de ranglijst en doet het de rode lantaarn over aan Werder Bremen.

Stevens werd dinsdag aangesteld bij Stuttgart als opvolger van de ontslagen Armin Veh. De 60-jarige Limburger was aan het eind van het vorig seizoen ook al interim-trainer van de landskampioen van 2007 en behoedde de Zuid-Duitsers voor degradatie. Die missie kreeg Stevens ook deze keer mee en hij maakte tegen Freiburg een goed begin. 

Harnik

Harnik zette Stuttgart na een half uur spelen op voorsprong, maar door een treffer van Vladimir Darida gingen beide ploegen met een gelijke stand (1-1) rusten.

In de tweede helft namen de bezoekers afstand van Freiburg. Eerst was Gruezo trefzeker en even later tilde Werner de stand naar 1-3. Met nog twintig minuten te spelen kreeg Stefan Mitrovic van Freiburg de rode kaart. In de slotfase stelde Harnik de zege veilig.

Stevens na riante zege: 'Geen reden om achterover te hangen'

Bekijk het programma en de stand in de Bundesliga