PSV heeft zich vrijdagmiddag geplaatst voor de knock-outfase van de Europa League. De Eindhovenaren speelden tegen Estoril dankzij een laat doelpunt van Georginio Wijnaldum met 3-3 gelijk.

Dankzij het gelijkspel is PSV in groep E niet meer te achterhalen door de Portugezen. Dinamo Moskou plaatste zich donderdag al voor de volgende ronde van de Europa League.

PSV overwinterde in het seizoen 2011-2012 voor het laatst in Europa. Feyenoord verzekerde zich donderdag met winst op Sevilla (2-0) al van een plek in de knock-outfase.

PSV en Estoril moesten vrijdag opnieuw aantreden in Portugal, nadat het duel donderdag halverwege was gestaakt omdat het veld vanwege de overvloedige regenval onbespeelbaar was. Vrijdagmiddag stopte het met regenen, waardoor beide ploegen om 17.00 uur opnieuw konden aftrappen.

Estoril begon met een 3-2 voorsprong aan de wedstrijd. De nummer twaalf van Portugal had alleen bij een zege nog uitzicht op het bereiken van de volgende ronde in de Europa League. 

Wijnaldum

PSV wist dat het aan een gelijkspel genoeg had om de knock-outfase te bereiken en ging direct op zoek naar een doelpunt. Luuk de Jong was na zeventig minuten dicht bij een treffer, maar de volley van de aanvaller werd gepareerd door doelman Pawel Kieszek.

De Pool redde een paar minuten later ook op een inzet van Santiago Arias. Wijnaldum wist Kieszek tien minuten voor tijd wel te passeren. Hij omspeelde de keeper en schoof de bal in het lege doel.

Na de gelijkmaker was PSV even de kluts kwijt en kreeg Estoril diverse kansen. Met het nodige geluk bleef de koploper uit de eredivisie overeind en sleepte het een gelijkspel uit het vuur.

Opgeluchte Wijnaldum: 'PSV moest iets goedmaken' | Cocu viert gelijkspel tegen Estoril als overwinning

Bekijk alle uitslagen en de standen in de Europa League