De wedstrijd van PSV tegen Estoril is donderdag na de eerste helft definitief gestaakt. Het veld in Portugal was onbespeelbaar geworden door de enorme regenval.

PSV kijkt bij rust tegen een achterstand van 3-2 aan. De tweede helft wordt vrijdag om 17.00 uur Nederlandse tijd afgewerkt.

Het is nog onduidelijk of het competitieduel tussen PSV en Feyenoord zondag om 16.45 uur van start gaat. De KNVB beraadt zich nog over de situatie die is ontstaan door het noodweer in de Portugese badplaats. 

Officieel moet er 48 uur tussen beide wedstrijden zitten. Dat zou betekenen dat de kraker in de eredivisie zondag niet om 16.45 uur kan beginnen.

Kort dag

PSV wil dat de KNVB het duel met Feyenoord verplaatst. "Het wordt zo wel heel kort dag'', zei algemeen directeur Toon Gerbrands voor de camera van RTL7.

"Officieel moet er 48 uur tussen wedstrijden zitten. Dat is fair play. We zouden zondag om 16.45 uur tegen Feyenoord moeten spelen. Dan is de voorbereiding wel heel kort voor ons. Maar we hebben natuurlijk ook met autoriteiten te maken'', doelde Gerbrands op de gemeente en politie van Eindhoven. 

"Vrijdagochtend regent het nog hier in Estoril. Dus we kunnen pas vrijdagmiddag aan de tweede helft beginnen. Nu weten we niet eens of we vrijdagavond naar huis kunnen vliegen.''

Naarmate het duel in Estoril vorderde, begon het steeds harder te regenen. Het zorgde ervoor dat de grasmat volledig blank kwam te staan, waardoor verder voetballen een onmogelijk verhaal werd.

De UEFA wilde in eerste instantie dat de wedstrijd later op de avond werd hervat, maar zag al snel in dat dat geen optie was.

Matig

PSV speelde een zeer matige eerste helft en verspeelde tot twee keer toe een voorsprong. Memphis Depay schoot al na zes minuten de 1-0 binnen. Tozé bracht de thuisploeg in de twaalfde minuut op gelijke hoogte.

Nog geen twee minuten later herstelde Luciano Narsingh de marge van één doelpunt weer. PSV kon maar even genieten van de voorsprong. Zowel Kuka als Diogo Amado profiteerde van defensief geklungel van PSV. Zij schoten Estoril met een voorsprong de rust in.