Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
PSV, Andrés Guardado

PSV kan beschikken over Guardado in Europa League

PSV kan donderdag in de Europese ontmoeting met Estoril beschikken over Andrés Guardado. De Mexicaanse middenvelder is snel hersteld van de enkelblessure die hij zondag opliep bij FC Groningen (1-1). 
Door ANP

Guardado trainde woensdag voluit mee in het regenachtige Portugal, waar PSV aan een gelijkspel voldoende heeft om te overwinteren in de Europa League.

Het is nog wel de vraag of trainer Phillip Cocu risico wil nemen met Guardado. Hij beschikt met Jorrit Hendrix over een goed alternatief en heeft de Mexicaan bovendien zondag hard nodig in de topper tegen Feyenoord.

PSV in voorbereiding op duel met Estoril

''Als je de kans krijgt om je te plaatsen, dan moet je die grijpen'', zei Cocu. PSV versloeg de Portugese club voor eigen publiek met 1-0 door een strafschop van Luuk de Jong. Estoril moet donderdag winnen om nog uitzicht te houden op een plek in de volgende ronde. ''Dat maakt de wedstrijd zeer interessant. Na afloop willen we in ieder geval kunnen zeggen dat we er alles aan hebben gedaan'', aldus Cocu.

De laatste keer dat PSV overwinterde in Europa was in het seizoen 2011-2012. Toen strandde de Eindhovense ploeg in de achtste finale tegen Valencia. Sindsdien was de groepsfase steeds het eindstation.


Lees meer over:

PSVAndrés Guardado

Aanbevolen artikelen