Ajax kan minimaal tien weken geen beroep doen op Nicolai Boilesen. De Deense verdediger heeft de binnenband van zijn rechterknie ernstig ingescheurd.

Dat meldt Ajax woensdag op de clubsite.

Boilesen liep zijn blessure dinsdag op in het Champions League-duel met Paris Saint-Germain (3-1 nederlaag). Na een tackle van Gregory van der Wiel schreeuwde de linksback het uit van de pijn en moest hij onder begeleiding van de medische staf strompelend van het veld.

Van der Wiel zei na het duel al dat hij vanwege de kwetsuur van Boilesen niet met een goed gevoel kon terugkijken op de wedstijd. "Ik voel me er slecht over. Ik was gewoon gretig, wilde de bal onderscheppen, maar gleed door op het scheenbeen van Nicolai."

Blessureleed

Door de blessure komt Boilesen de eerste seizoenshelft niet meer in actie voor Ajax. De verdediger kampte in het verleden al vaker met blessureleed. Hij ontbrak bijna twee seizoenen bij Ajax wegens verschillende zware hamstringblessures.

Ajax heeft tot aan de winterstop een druk programma met nog zes wedstrijden, onder meer in de Champions League tegen Apoel Nicosia en in de beker tegen Vitesse.

Aan het begin van de tweede seizoenshelft treedt de ploeg van Frank de Boer onder andere aan tegen Feyenoord en Vitesse. Die zware duels lijkt Boilesen ook te moeten missen.