Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Max Verstappen

Verstappen noteert derde tijd op tweede testdag in Abu Dhabi

Max Verstappen heeft op de tweede testdag in Abu Dhabi de derde tijd gerealiseerd in zijn Toro Rosso. De 17-jarige Limburger noteerde 1.43,763 als zijn snelste tijd.
Door ANP/NU.nl

Daarmee hoefde hij alleen Mercedes-coureur Pascal Wehrlein en Raffaele Marciello van Ferrari voorrang te verlenen. In totaal kwam Verstappen tot 78 ronden.

De tweede testdag in Abu Dhabi in beeld

De Nederlander kon daardoor na de reparatiewerkzaamheden nog maar kort de baan op, vijftien ronden. Daarin verbeterde hij zijn tijd van de ochtenduren (1.45,222) aanzienlijk. Verstappen sprak van een 'nuttige dag'.

''We hebben veel gereden. Dat bood ons de kans om aardig wat nieuwe zaken op de auto te testen ter voorbereiding op volgend jaar. We konden het intensieve programma doorlopen zoals gepland en zonder oponthoud of tegenslagen de schade van dinsdag inhalen. Ik heb er echt van genoten vier uur lang achter elkaar in de auto te hebben gezeten. Dat was een geweldig gevoel'', laat Verstappen weten op zijn eigen site.

Problemen McLaren

De tweede testdag in Abu Dhabi viel voor McLaren opnieuw in het water. Testcoureur Stoffel Vandoorne kwam vanwege technische problemen met de nieuwe Honda-motor maar tot twee rondes. Dinsdag wist hij maar drie rondjes te voltooien.

De Formule 1-teams kwamen woensdag voor de laatste keer dit jaar de baan op. Dinsdag en woensdag werd er door de renstallen getest op het Yas Marina-circuit, waar afgelopen zondag de laatste race van 2014 verreden werd.


Lees meer over:

Max VerstappenToro Rosso

Aanbevolen artikelen