Rafael van der Vaart wil zijn in de zomer van 2015 aflopende contract bij Hamburger SV graag verlengen.

"Iedereen weet dat Hamburger SV mijn club is, ik sta overal voor open", zegt de 31-jarige aanvoerder in Sport Bild.

"Ik ben echter niet diegene die daarover gaat. Het is aan mij om fit te blijven en zo goed mogelijk te presteren."

Van der Vaart heeft er geen moeite mee om eventueel salaris in te leveren. "Om geld zal het zeker niet afketsen."

Mocht de 109-voudig international geen nieuwe verbintenis krijgen, dan kiest hij in elk geval niet voor een andere Bundesliga-club. "Ik heb al eens gezegd dat ik in Duitsland maar voor één club kan spelen. Zo denk ik er nog steeds over."

Van der Vaart vertelde afgelopen maand aan NU.nl dat hij graag nog eens in Italië zou willen spelen. "Daar mag je als voetballer wat ouder zijn. Totti, Pirlo en Buffon worden er nog op handen gedragen."

Routiniers

Hamburger SV, dat afgelopen seizoen ternauwernood aan degradatie ontsnapte, bezet na twaalf speelrondes slechts de vijftiende plaats in de Bundesliga.

Bij HSV zitten verschillende routiniers in hun laatste contractjaar. "Ik denk dat we een goede selectie hebben, hoewel we niet zo hoog staan", aldus Van der Vaart, die afgelopen zomer nog werd benaderd door Ajax-trainer Frank de Boer.

"En kwaliteiten moet je behouden. Je kunt niet met een heel jong team het komende seizoen ingaan. Ervaring is ook belangrijk."

In de laatste wedstrijden stond Van der Vaart niet achter de spitsen, zijn vertrouwde positie, maar speelde hij meer als linkshalf.

"Voor mij is er geen discussie hierover. Wat veel mensen zijn vergeten is dat ik bij Ajax groot ben geworden op deze positie."

Bekijk het programma en de stand in de Bundesliga