Gregory van der Wiel versloeg dinsdag met Paris Saint-Germain zijn vroegere club Ajax met 3-1. Omdat hij Nicolai Boilesen mogelijk ernstig blesseerde kan hij moeilijk met een goed gevoel terugkijken op het Champions League-duel.

"Ik hoop niet dat het superernstig is, geen kruisbandblessure, of zo. Maar daar ben ik wel bang voor en hijzelf ook. Ik voel me er slecht over", aldus Van der Wiel.

De rechtsback van PSG gleed in de beginfase van het duel in Parc des Princes hard door op de Deen, die vervolgens met veel pijn en onder begeleiding van de medische staf strompelend van het veld ging.

Van der Wiel benadrukt dat hij de overtreding niet opzettelijk maakte. "Ik ben niet het type dat zoiets doet, en zeker niet bij een oud-collega. Ik was gewoon gretig, wilde de bal onderscheppen, maar gleed door op het scheenbeen van Nicolai."

"Ik had in eerste instantie ook niet door dat ik hem zo hard raakte. Dacht dat het alleen om de tik op zijn scheenbeen ging. Dat is even pijnlijk, maar verder niet. Pas na afloop hoorde ik dat het mogelijk veel ernstiger is."

Dicteren

Bij Ajax vreest men dat Boilesen ernstig bandenletsel in zijn rechterknie heeft, hij wordt woensdag in Amsterdam verder onderzocht. Van der Wiel hoorde na de wedstrijd over de mogelijke ernst van de blessure.

"Ik ben naar Nicolai toe gegaan. Zijn knie bleef staan toen ik zijn scheenbeen raakte, vertelde hij. Hij zei ook dat het ongelukkig was. Maar het is wel heel vervelend dat het gebeurd is."

Doordat Van der Wiel in het veld niet wist dat het mogelijk om een zware blessure ging, had hij weinig moeite om zich weer op de wedstrijd te focussen. Ajax dwong hem ook om conditioneel diep te gaan.

"Het was zwaar. We hebben veel achter de bal aan gelopen, omdat ze grotendeels de wedstrijd dicteerden. Ajax staat natuurlijk ook bekend om het goede positiespel."

Details

Dat Paris Saint-Germain uiteindelijk toch won, komt volgens de oud-Ajacied doordat de Franse kampioen veel effectiever is.

"Alleen goed positiespel is niet genoeg, je moet ook tot kansen komen. In de Champions League draait het om meer dan goed voetbal alleen."

"En wij hebben kwaliteiten in het team waardoor een halve kans of een counter al genoeg is om te scoren, dat gebeurde nu ook. Op dit niveau draait het om de details. Wij zijn effectiever en daardoor winnen we."

De Boer: 'Ben flink boos geweest in de rust' | Ajax vreest voor ernstige knieblessure Boilesen