Trainer Frank de Boer was dinsdagavond maar een klein half uurtje tevreden over het spel van Ajax tegen Paris Saint-Germain in de Champions League.

"We deden het in de tweede helft goed tot even na de gelijkmaker'', zei De Boer na de 3-1 nederlaag van zijn ploeg in Parijs.

"Ik ben flink boos geweest in de rust'', vervolgde de oud-international bij de NOS. "We moeten geloven in een goed resultaat. Je zag vanaf de eerste minuut dat we zo fantastisch veel ruimte kregen om te voetballen, daar moet je gebruik van maken."

De coach zag echter dat zijn ploeg ondanks meer balbezit (55%) lange tijd niet gevaarlijk werd. "Er gingen zoveel simpele dingen fout, dat was zo zonde. Ik denk dat alleen Ricardo Kishna en Ricardo van Rhijn hun normale niveau haalden."

"In de tweede helft deden we het veel beter en komen we terecht op 1-1. Maar daarna geven we het weer veel te simpel weg. Als we ooit hier konden winnen, dan was dat wel vandaag geweest.''

Ajax vreest voor ernstige knieblessure Boilesen | Ajax weet niet te verrassen bij Paris Saint-Germain | Klaassen vond dat er meer in zat: 'PSG rijp voor de slacht'