Karim El Ahmadi hoeft niet langer te vrezen voor een schorsing. De middenvelder van Feyenoord is door de KNVB vrijgesproken.

El Ahmadi zou zaterdag tegen FC Dordrecht (2-0) op het been van Robin Gosens hebben gestaan, op het moment dat de middenvelder van Dordrecht geblesseerd op de grond lag.

De aanklager betaald voetbal startte maandag een vooronderzoek naar de actie van El Ahmadi, maar besloot een dag later de zaak te seponeren.

De aanklager acht de overtreding op basis van de ingediende verklaringen en beschikbare televisiebeelden niet 'wettelijk en overtuigend bewezen'. El Ahmadi kan dus zondag sowieso in actie komen als Feyenoord het in Eindhoven opneemt tegen koploper PSV.

Ook Mats Seuntjens is vrijgesproken. De aanvaller van NAC Breda, die dinsdag uit de selectie werd gezet, kreeg zaterdag in het duel met Go Ahead Eagles rood van arbiter Ed Janssen, omdat Seuntjens een trappende beweging naar Bart Vriends zou hebben gemaakt. De aanklager besloot de kaart te seponeren.

Lodeweges

De aanklager is wel een vooronderzoek naar sc Heerenveen-trainer Dwight Lodeweges gestart. Dit vanwege de uitspraken die de oefenmeester na de wedstrijd tegen Ajax in de media deed.

Lodeweges had kritiek op scheidsrechter Kevin Blom, die volgens de trainer Ajax het voordeel van de twijfel gaf. Zijn uitlatingen zouden in strijd zijn met de Gedragscode Officials Betaald Voetbal. De aanklager heeft Lodeweges om een verklaring gevraagd. Die heeft tot donderdag 27 november 12.00 uur de tijd om te reageren.

Lodeweges werd door Blom naar de tribune gestuurd en mag zaterdag in het duel met Heracles Almelo niet op de bank zitten.