Huub Stevens is de nieuwe trainer van VfB Stuttgart, de club waar de Nederlander eind vorig seizoen al tien wedstrijden als interim-coach fungeerde.

De Duitsers maakten dinsdag de komst van Stevens kenbaar via de officiële website. Adrie Koster, die sinds zijn vertrek bij Jong Oranje zonder baan zat, zal fungeren als assistent van Stevens.

Koster slaagde er niet in om Jong Oranje naar het EK te leiden, waarop de 60-jarige Zeeuw besloot op te stappen bij de KNVB.

Armin Veh stapte maandag op als coach van Stuttgart, dat teleurstellend laatste staat in de Bundesliga.

Stevens begint per direct aan zijn werkzaamheden en zit vrijdag tijdens de uitwedstrijd tegen SC Freiburg al op de bank.

"De ploeg heeft genoeg kwaliteiten. Aan mij de taak om de spelers daarvan te overtuigen'', liet Stevens bij zijn presentatie weten.

Moeilijker

Ook vorig jaar stapte Stevens bij Stuttgart in toen de club een moeilijke periode doormaakte. Hij hielp de club zich te behoeden voor degradatie. Daarna besloot de bijna 61-jarige Limburger een pauze te nemen.

"Ik heb nu weliswaar meer tijd, maar de situatie is moeilijker dan vorig seizoen. Niettemin ben ik blij dat ik terug aan het front ben. Het kriebelt weer, ik ben er klaar voor."

Stevens werkte in zijn trainersloopbaan in Duitsland eerder voor Schalke 04, Hamburger SV, Hertha BSC en 1. FC Köln.