NAC Breda heeft dinsdag Adnane Tighadouini en Mats Seuntjens uit de selectie gezet. De aanvallers zijn wegens onprofessioneel gedrag voor onbepaalde tijd geschorst. 

Dat maakte de Brabantse club bekend op de officiële website.

Tighadouini en Seuntjens hadden dinsdag een onderhoud met technisch directeur Graeme Rutjes. Beide spelers zijn in overleg met trainer Eric Hellemons nog voor de training naar huis gestuurd.

"Beide spelers hebben de afgelopen weken verschillende keren laten zien niet mee te kunnen in het teamproces", laat Rutjes weten. "Het is ons ernst. De fase waarin NAC zich bevindt, vraagt om strijd, discipline en de wil om te winnen. Alleen dan kunnen we handhaving in de Eredivisie bewerkstelligen."

"De selectie werkt als één team aan dit doel en kan hierbij geen afleiding gebruiken. Wij hebben er alle vertrouwen in dat we met deze groep uit de degradatiezone komen als we met z'n allen de schouders eronder zetten. Daar hebben we honderd procent inzet van iedereen bij nodig", besluit Rutjes.

De zaakwaarnemer van Tighadouini, Hakim Slimani, is het niet met de beslissing van NAC eens en gaat de clubleiding vragen om ontbinding van het contract van de buitenspeler. Dat laat Slimani aan Voetbal International weten.

'Hij heeft bij geen enkele club waar hij in het verleden speelde, problemen met de trainer gehad. Nu bij NAC wel. Als ze hem daadwerkelijk geen speler voor NAC vinden, laten we dan per direct het contract ontbinden. Dat is ook wat ik Rutjes ga voorleggen', aldus Slimani.

Clubtopscorer

Tighadouini is met vijf doelpunten clubtopscorer van NAC. Seuntjens werd eerder dit seizoen door toenmalig oefenmeester Nebojsa Gudelj al eens uit de selectie verbannen.

NAC, de nummer zestien van de eredivisie, is vooralsnog bezig aan een teleurstellend seizoen. De club uit Breda verloor zaterdag met 2-0 bij Go Ahead Eagles. 

Na afloop vielen er harde woorden in de kleedkamer en werd ook met spullen gegooid. Verdediger Kenny van der Weg gaf later toe dat het onderling flink uit de hand was gelopen. Met name aanvoerder Jelle ten Rouwelaar haalde verbaal flink uit naar zijn ploeggenoten.