Frank de Boer hoopt dinsdag tegen Paris Saint-Germain al een plek in de Europa League veilig te stellen met Ajax.

Dat zei de oefenmeester van de Amsterdammers maandag op de persconferentie in de aanloop naar het duel met de Fransen in Parijs in de groepsfase van de Champions League.

Daarin is Ajax inmiddels al uitgeschakeld. Het is nu met APOEL Nicosia nog in de race om de derde plaats in de groep die rechtgeeft op deelname aan de Europa League. Bij winst in Frankrijk en een nederlaag van APOEL tegen FC Barcelona zijn de Amsterdammers zeker van die derde plaats.

"We gaan proberen ons hier veilig te spelen", aldus De Boer. "Dat zou hartstikke mooi zijn, maar het wordt natuurlijk wel heel lastig."

"Als je de geschiedenis bekijkt, zou het niet heel reëel zijn", was De Boer eerlijk. "We hebben geen heel goede resultaten in uitduels behaald, maar de dag komt dan natuurlijk wel steeds dichterbij dat we wél een goed resultaat halen. We gaan er in ieder geval alles aan doen."

Teleurstellend

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar is het Ajax niet gelukt om door de groepsfase van de Champions League te komen. "Dat is wel teleurstellend natuurlijk. We waren er een paar keer dicht bij", kijkt de Boer daar op terug.

"We hebben dit jaar wel de mogelijkheden gehad om in ieder geval nog mee te doen, vooral in de twee thuiswedstrijden. Dat het niet gelukt is, is jammer."

"Anderzijds weet je dat je tegen twee Europese topclubs hebt gespeeld", doelde de oefenmeester op Barcelona en Paris Saint-Germain. "Dan weet je van tevoren dat het een lastig verhaal wordt als zij op volle oorlogssterkte zijn. Dan moeten wij een superdag hebben en zij een mindere dag."

Veltman

De 44-jarige De Boer wilde nog niet prijsgeven wie tegen Paris Saint-Germain de geschorste Joël Veltman vervangt. De verdediger kreeg in het thuisduel met FC Barcelona de rode kaart.

"Ik ben er wel uit, maar het lijkt me fatsoenlijk dat ik dat eerst de aan spelers meld", aldus De Boer. Hij nam eerder Stefano Denswil op in de selectie in plaats van Veltman.

Het duel in Parijs begint dinsdagavond om 20.45 uur.

Bekijk beelden van de persconferentie van De Boer:

Paris Saint-Germain zonder Verratti en Cabaye tegen Ajax