De noodlijdende Formule 1-renstal Caterham bestaat ook na de laatste Grand Prix van het jaar nog.

De Britse coureur Will Stevens, die afgelopen weekeinde voor het team de Grand Prix van Abu Dhabi reed, zal deze week twee dagen in de groene wagen zitten tijdens de officiële testdagen van de Formule 1.

Bewindvoerder Finbarr O'Connell, die momenteel als teambaas functioneert, wil binnen twee weken helderheid hebben over de toekomst van de renstal, die tegen het faillissement aanleunt.

''Ik kan langer uitstel niet dulden, want de werknemers willen ook zekerheid en snel weten of zij op zoek moeten naar een nieuwe baan. Zij krijgen al sinds september geen salaris.''

De teamdirectie hoopt nog steeds op een koper, waardoor ook komend jaar aan de Formule 1 kan worden deelgenomen.

In gesprek

O'Connell zegt dat hij in gesprek is met een serieuze partij die de renstal wil overnemen. ''Het feit dat wij konden racen in Abu Dhabi dankzij financiële bijdragen van sponsors en supporters heeft indruk gemaakt op potentiële kopers."

"Ze waren ook in Abu Dhabi en hebben gezien met hoeveel toewijding de mensen voor het team werken", aldus O'Connell. "Daar kan iets moois uitkomen.''

De bewindvoerder is ook realistisch. ''Caterham is aan de grond geraakt omdat het te weinig inkomsten had. Je hebt in de Formule 1 minstens 75 miljoen euro per jaar nodig en als je die niet hebt, moet je niet aan dit avontuur beginnen.''

Ecclestone

Vorige week zorgde Formule 1-baas Bernie Ecclestone er met zijn concern mede voor dat Caterham zondag aan de start kon verschijnen in Abu Dhabi. 

De Brit zei een week daarvoor nog dat 'als mensen het zich niet kunnen veroorloven om in de Formule 1 actief te zijn, ze iets anders moeten gaan doen'. Hij liet zich ook ontvallen dat de Formule 1 geen behoefte had aan ''bedelaars''.

Hij doelde daarmee op de geldinzamelingsactie onder het publiek die de geplaagde renstal was begonnen om ondanks de vrijwel failliete boedel toch nog aan de start te verschijnen in Abu Dhabi.